Leeftijden

11

3 en 4 jaar

Samen met een van de ouders (of verzorger)
Samen met een van de ouders (of verzorger)
PANASJ is het eerste hockeyende speelconcept ter wereld voor kinderen van 3 en 4 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met stick en bal, samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spelend leren ligt.

PANASJ is daardoor veel meer dan een hockeyend speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de eerste bouwstenen van de gecijferd en geletterdheid, zoals het synchroon tellen, symbolen herkennen, kleuren benoemen etc...

Al het vrolijk gekleurde PANASJ -materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Doel van iedere oefening is het bevorderen van de motoriek, maar belangrijker nog is het om lol te hebben!

De PANASJ groepen bestaan uit maximaal tien kinderen en tien ouders. 45 minuten quality time met je eigen kind! Telefoons uit, broertjes/zusjes lekker thuis of rustig op de bank. Met behulp van de ouders krijgen de kinderen buiten de motorische spelletjes de basisprincipes van het hockey aangereikt.

Daarmee ontwikkelen PANASJ kinderen een ongekende vaardigheid en stromen met een groot zelfvertrouwen door naar onze hockeyschool.

5 tot 7 jaar

Deze leeftijdsgroep willen wij laten ervaren wat de eindeloze mogelijkheden zijn van het bewegen met en zonder de bal. Wij maken daarbij gebruik van de natuurlijke aanleg van kinderen, de levendige verbeeldingskracht en de vaak onuitputtelijke energie. Wij concentreren ons daarbij op de individuele technieken met bal en stick.
Het algemene doel is samen met de kinderen een stevige basis van vaardigheden te creëren waardoor ze met succes naar de volgende fase van leren kunnen gaan. Individuele ontwikkeling en veel lol staan hierbij voorop.

8-10 jaar

Alle bewegingen die in het verleden zijn aangeleerd, worden nu versterkt en beheerst.
Combinaties van technieken met weerstand vieren bij deze leeftijd hoogtij.
Ook bij deze leeftijd waar het al een stuk fanatieker aan toe gaat verliezen we nooit uit het oog dat we kinderen willen laten bloeien en creatief willen laten spelen. Met behulp van de verschillende leerstrategieën proberen we het beste uit elk kind te halen waarbij plezier voorop blijft staan.

11+ jaar

Tegen de tijd dat de kinderen de oudste leeftijdsgroep hebben bereikt, is hun technische basis gelegd. De kinderen zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk waarin het tactische element en hockeytraining een rol spelen. Terwijl we alle eerder in het programma geïntroduceerde technieken blijven versterken.
Panasj
info@panasj.nl
Foto's: Sandra Stokmans, Desiree Verstege
Terug naar boven