Skills badges

111

Het doel van onze trainingsmethologie is dat kinderen technisch competent worden met de bal en stick en werken aan het ontwikkelen van de vereiste fysieke componenten voordat ze kunnen uitblinken in spelsituaties. Daarom is ons programma voor de langer termijn geschreven.

Om de voortgang van elk individu te kunnen meten hebben wij het skills badge systeem ontwikkeld. Elke badge kleur staat voor de beheersing van bewegingen en vaardigheden verdeeld over verschillende categorieën.
Elk kind dat de wekelijkse PANASJ trainingen volgt is uiteraard in staat deze felbegeerde badge aan het einde van het seizoen gevuld te hebben en te halen op de befaamde skills badge day.
De te behalen kleurenvolgorde is:

Oranje - Blauw - Paars - Geel - Groen - Brons - Zilver - Goud
 

 Oranje badge

Jouw eerste badge.

Gefeliciteerd jij zit op PANASJ. Je eerste badge heb je daarmee al verdiend. Op naar de volgende badge!


 Blauwe badge

Samen met een van je ouders /verzorger leer je de eerste basistechnieken van het hockey en de basisvormen van bewegen. Het pushen, stoppen, drijven en/of dribbelen wordt gecombineerd met leuke taal, reken en/of motorische spelletjes zodat je hersentjes goed leren samenwerken. Spelenderwijs groeit je zelfvertrouwen.


 Paarse badge

Dit is misschien al jouw tweede jaar bij PANASJ. Nog steeds veilig met je ouders/verzorger. Steeds meer (basis) technieken worden aangeleerd. En je leert zelfs al wat trucjes. Omdat je ook al op de basisschool zit zal je wel wat herkennen van wat je op school leert. Spelenderwijs en drie dimensionaal leren is het doel bij deze badge. Stiekem leren we je dus al een beetje rekenen en taal. Je hersentjes vinden het nl. heel leuk om dat bewegend te doen, dan onthouden ze het beter. Je leert nu ook dat iedereen verschillend is, dat is nodig in een team, de één kan goed stoppen, de ander hard pushen en de ander weer goed tellen of luisteren. Waar ben jij goed in? Wat vind jij leuk om te doen?


 Gele badge

Basistechnieken van hockey, balgevoel en snel voetenwerk, moves te beat players en grondvormen van bewegen.
Voor het eerst zonder ouders/verzorger. Daar ben je nu ook wel aan toe! Bij deze badge gaan we op een andere manier je hersentjes aan het werk zetten. Nog steeds met veel leuke spelletjes waardoor je nog beter leert pushen, stoppen en dribbelen. Het is nu ook tijd om kennis te maken met de Core-skills ,dat zijn de basistechnieken ontworpen door en voor PANASJ. Op swingende muziek gaan we je in beweging zetten. Of je nou een reactiespelletje krijgt, een renspel of misschien wel even een uitstapje naar een andere sport, dit alles gaat van jou een complete hockeyer maken. Natuurlijk wordt er elke week ook wel een wedstrijd gespeeld!


 Groene badge

Balgevoel en snel voetenwerk op snelheid, moves to beat players/turns.

Liften, back drag, Acca dat zijn een paar termen van nieuwe technieken en coole trucs die we je dit jaar gaan aanleren. Tevens leren we je snel omschakelen tijdens de kleine partijvormen. Daarbij vergeten we niet dat een goede motoriek belangrijk is om goed te kunnen hockeyen. We bewegen daarom met en zonder de bal. Je leert nu vooral dat jij jezelf kunt verbeteren. Wat is jouw persoonlijke PANASJ record op de core skills?


 Bronzen badge

Balgevoel en snelvoetenwerk op snelheid, moves to beat players.

Je leert bij deze badge bewegingen combineren en wordt daardoor nog handiger en sneller op de vierkante meter. Alle technieken zijn inmiddels zo goed ingeslepen dat jij zonder nog naar de bal te kijken weet wat je doet. Je hebt nu een goed overzicht over het snelle veld waarop wij trainen. Met veel 1 tegen 1 wedstrijdjes waarbij je hersenen goed aan het werk worden gezet. Door auditieve of visueel aangeboden afleidingen leer jij de flitsende passeerbewegingen automatiseren. Jij bent niet bang, jij toont PANASJ (lef)


 Zilveren badge

Uitvoeren van de PANASJ Core-skills op volle snelheid. Reactiesnelheid, moves to beat players.
De skills worden steeds complexer. Er is veel ruimte voor de verschillende
1 tegen 1 situaties. We starten met het ontwikkelen van ‘awareness’ bij deze badge. Daarnaast verliezen we niet uit het oog dat je basistechnieken bij de beste van het land blijven behoren. Coole trucs en freestyle maken deze badge super uitdagend.


Gouden badge

Can you do it in a match? Toepassen van alle technieken tijdens uitdagende wedstrijdvormen. Reactiesnelheid, snelheid/wendbaarheid en duelkracht. Ontwikkelen van ‘awareness’.
Jij beheerst alle technieken en kan deze inmiddels al op snelheid uitvoeren. Nu is het tijd om deze te showen tijdens de vele kleine partijvormen waarin wij jou stimuleren de technieken toe te passen. De ruimtes worden kleiner en je krijgt minder tijd zodat er nog meer van je skills wordt gevraagd. Je wordt elke training tot het maximale uitgedaagd!


Sterrenjacht

Ook als jij je gouden badge hebt gehaald liggen er nog nieuwe uitdagingen klaar. Kan jij geen genoeg krijgen van de PANASJ trainingen? Vraag dan naar de mogelijkheden in jouw stad.


 

 sterren

Panasj
info@panasj.nl
Foto's: Sandra Stokmans, Desiree Verstege
Terug naar boven